L'Équipe: 'verleid' Ajax bracht bezoek aan Nice, Italiaanse topclubs kijken mee

L'Équipe: 'verleid' Ajax bracht bezoek aan Nice, Italiaanse topclubs kijken mee

26 april - 15:21 Laatste update: 15:24
18

Ajax heeft een bezoek gebracht aan Nice voor trainer Francesco Farioli, weet L'Équipe. De Amsterdammers zouden 'verleid' zijn door de 35-jarige Italiaan, die met zijn salaris ook haalbaar is. AC Milan en Napoli zijn ook in de markt.

Vrijdagochtend bracht De Telegraaf naar buiten dat Ajax heeft gesproken met Farioli. Het lijkt erop dat Erik ten Hag en Graham Potter hoger op het verlanglijstje staan in Amsterdam, maar om uiteenlopende redenen heeft Ajax (nog) geen jawoord van de twee gekregen. L'Équipe komt nu met meer informatie over de Ajax-interesse in Farioli. De gezaghebbende Franse sportkrant schrijft dat 'één iemand' van Ajax is afgereisd naar de Côte d'Azur om in gesprek te gaan met Farioli.

Ajax zou vervolgens 'verleid' zijn door het onderhoud met de jonge Italiaanse coach, die in de profielschets past die Marijn Beuker recent deelde. De entourage van Farioli ontkent overigens elk contact met Ajax. L'Équipe meldt daarnaast dat de naam van Farioli ook valt bij Milan en Napoli. Eerstgenoemde club zoekt naar een opvolger voor de vertrekkende Stefano Pioli, terwijl het niet uitgesloten is dat Francesco Calzona alweer snel vertrekt uit Napels.

Qua salaris is Farioli ook haalbare kaart voor Ajax, dat juist worstelt met de financiële eisen van Potter. Bij Nice verdient de oefenmeester nu 70.000 euro per jaar, zo klinkt het. In Frankrijk heeft Farioli, die eerder als coach actief was bij onder meer Alanyaspor, nog een contract tot medio 2025. Met die club bezet hij nu de vijfde plek in de Franse Ligue 1.