Van Praag reageert op Ajax-kritiek: 'Dan moet de ander maar direct oprotten...'

Van Praag reageert op Ajax-kritiek: 'Dan moet de ander maar direct oprotten...'

26 april - 14:16 Laatste update: 15:09
84

Michael van Praag ligt niet wakker van de kritiek die de Ajax-fans op hem leveren. Een groep supporters wil dat de voorzitter van de Raad van Commissarissen vertrekt. Dat vindt Van Praag zelf 'een heel Nederlandse reactie'.

Door de opvallende gang van zaken rondom Alex Kroes - de directeur werd geschorst, Van Praag liet zich hard uit over hem en donderdag keerde hij plots terug - neemt de roep om een exit van Van Praag toe bij Ajax. De RvC-voorzitter zou ook serieus op de schopstoel zitten. In gesprek met AT5 wordt hij gevraagd naar de kritiek die op hem klinkt. "Het is een heel erg Nederlandse reactie", antwoordt Van Praag.

"Als er iets aan de hand is waarmee je het niet eens bent, moet die ander maar meteen oprotten. Nou, dat is helemaal niet aan de orde", is Van Praag duidelijk. Van Praag legt vervolgens uit waarom hij Kroes met de RvC schorste en nu weer terughaalt. "Wij hebben een beslissing genomen op basis van juridische adviezen. Dat hoor je als rvc ook te doen. Commissaris zijn geeft een bepaalde verantwoordelijkheid die niet altijd hetzelfde is als Michael van Praag als Ajax-lid."

"Michael van Praag als Ajax-lid had misschien wel heel andere dingen gewild, maar daarvoor zit ik niet. Ik heb een bepaalde verantwoordelijkheid, niet alleen naar Ajax maar ook naar andere aandeelhouders. En dat vraagt om zo'n beslissing (schorsing Kroes, red.). De buitenwereld begrijpt dat niet: Van Praag schande, laat hem maar opdonderen (zeggen ze dan, red.). Maar dit is inherent aan in de rvc van een beursgenoteerde onderneming zitten. Dat is anders dan dat je op een tennisclub een beslissing neemt", besluit Van Praag.