Kieft vreest voor Ajax: 'Dat zou beschamend zijn'

Kieft sluit 'beschamende' situatie Ajax niet uit: 'Zou er geen geld opzetten'

6 april om 09:30

Wim Kieft verwacht niet dat Ajax zondag met een goed resultaat vertrekt bij Feyenoord. De oud-spits van de Amsterdammers denkt zelfs dat De Klassieker een heel lastig competitieslot gaat inluiden voor de ploeg van trainer John van 't Schip.

'Zondag in De Klassieker staat er vooral voor Ajax veel op het spel', oordeelt Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'John van ’t Schip krijgt nog z’n handen vol om NEC van zich af te houden voor plaats vijf. Bij verlies in Rotterdam en een overwinning van NEC bij rivaal Vitesse kruipt NEC over Ajax heen.'

Als Feyenoord de bekerfinale wint van NEC, dan geeft die vijfde plaats recht op een ticket voor de voorronde van de Conference League. 'Het zou toch beschamend zijn als Ajax zich middels de play-offs moet kwalificeren voor Europees voetbal. Of zelfs niet kwalificeert, want niet veel mensen zullen hun geld op Ajax durven te zetten met Go Ahead Eagles, FC Utrecht en bijvoorbeeld Sparta of Fortuna Sittard', waarschuwt Kieft.

Ajax heeft na 28 duels 45 punten. NEC staat op 43, terwijl ook Go Ahead Eagles met 41 punten nog een bedreiging vormt voor de Amsterdammers.