Ajax pakt record voor meeste rode kaarten in een Europees seizoen

Ajax zoekt verklaring voor rode kaarten-record: 'Heeft er misschien mee te maken'

15 maart om 11:33
Laatste update: 15 maart om 11:40

Ajax heeft een negatief record te pakken. Nooit eerder kreeg een Nederlandse club zo veel rode kaarten in één Europees seizoen. Trainer John van 't Schip zoekt naar een verklaring voor de hoeveelheid rode prenten. 

"Dat heeft ook met ervaring te maken", stelt Van 't Schip na afloop van Aston Villa - Ajax op de persconferentie. "Veel jongens spelen voor het eerst een seizoen dat het moeizaam gaat. Dan gebeuren er dingen die in een normaal seizoen niet zouden gebeuren. Komt dat dan ook door frustraties? Dat heeft er misschien wel mee te maken. Het is een opeenstapeling van dingen die gebeuren", luidt zijn verklaring. 

In de heenwedstrijd met Aston Villa moest Tristan Gooijer het veld al vroegtijdig verlaten en donderdagavond kon ook Sivert Mannsverk na zestig minuten vertrekken. In deze Europese campagne was het al de vijfde rode kaart voor een Ajacied.

"We weten allemaal dat dit mentaal een heel zwaar seizoen is", vervolgt Van 't Schip. "Niet alleen voor de spelers, maar voor iedereen binnen de club." Toch blijft hij hoopvol. Het kan volgens de zestigjarige oefenmeester 'alleen maar beter'. Na de interlandbreak hoopt hij Steven Bergwijn en Steven Berghuis weer te mogen verwelkomen. "Dan denk ik dat er genoeg voetbal aanwezig is. Dat hebben we in veel wedstrijden wel laten zien. Ik geloof honderd procent in een eindspurt", besluit Van 't Schip.