Ex-arbiter Wiedemeijer ontslagen als trainer bij amateurclub

Oud-toparbiter ontslagen bij amateurclub: 'Zitten niet op onrust te wachten'

14 maart om 13:36

Vitesse ’08 heeft oud-scheidsrechter Reinold Wiedemeijer ontslagen als trainer. Wiedemeijer was pas sinds afgelopen zomer actief bij de Limburgse amateurclub die uitkomt in de vierde klasse.

Vlak voor kerst kondigde Vitesse '08 al aan op zoek te gaan naar een nieuwe trainer voor het nieuwe seizoen. Na het aangekondigde vertrek van Wiedemeijer is het sportief gezien allerminst beter gegaan met de amateurvereniging. Van de laatste vijf wedstrijden in de vierde klasse gingen er liefst vier verloren. De Limburgers moeten nu oppassen voor degradatie.

"Het is geen geheim dat er aantal zaken niet liep zoals gewenst. Op zowel organisatorisch als voetbalvlak. Ik kan er niet over uitwijden. Wel kan ik zeggen dat de verhoudingen tussen het bestuur, de technische commissie en spelersgroep enerzijds en de trainer anderzijds op scherp stonden. Er ontbrak een stukje chemie en we zitten niet op onrust te wachten", zei voorzitter Roger Geutjes.

"Reinold is een professional, dat merk ik aan alles. We hadden het liever anders gezien, maar dit besluit hebben we in overleg genomen zoals we ook meermaals hebben samengezeten om het tij te keren", voegt hij daaraan toe.