Van 't Schip kritisch op Ajax

Van 't Schip ontwijkt confronterende vraag: 'Ga het absoluut niet goedpraten'

11 maart om 08:05

Ajax-trainer John van 't Schip zag zijn elftal slecht voor de dag komen tegen Fortuna Sittard (2-2). De Amsterdammers konden de wedstrijd voor rust stevig in handen nemen door 2-0 voor te komen, maar Kenneth Taylor en Chuba Akpom wisten grote kansen niet om te zetten in een doelpunt. 

Op de vraag of het de slechtste wedstrijd was onder leiding van Van 't Schip geeft de oefenmeester een ontwijkend antwoord. "Het was geen goede wedstrijd, zeker niet. Ik ga het absoluut niet goedpraten", aldus de Ajax-trainer tegenover ESPN. Hij zag dat zijn ploeg de wedstrijd voor rust op slot had moeten gooien. "In de fase dat je kansen hebt, in de eerste helft met Taylor en Akpom, moet je er één maken. Als je 2-0 voorkomt, voetbalt dat anders. Zij komen op 1-1 en gaan dan hoog druk zetten."

Drie dagen eerder kwam Van 't Schip met zijn ploeg in actie tegen Aston Villa (0-0). Dat duel had invloed op het wedstrijdverloop tegen Fortuna Sittard. "In de tweede helft hebben we achter de feiten aangelopen", concludeert Van 't Schip. "Het blijkt uit de wedstrijden die we gehad hebben, dat we moeite hebben na Europese wedstrijden hetzelfde op te brengen."

Van 't Schip ziet ook dat Ajax 'een moeilijk jaar' draait en dat de Amsterdammers van ver zijn gekomen onder zijn leiding. "We weten waar we vandaan komen, waar we op dit moment staan", zegt de oefenmeester. "We zitten in Europa, maar onze selectie heeft duidelijk moeite om daarna een goede prestatie neer te zetten."