Ajax vergeleken met dramaperiode uit 2000

Ajax vergeleken met dramaperiode uit 2000: "Als de faalangst er eenmaal inzit..."

25 februari om 08:24
Laatste update: 25 februari om 14:49

Hans Westerhof vraagt zich soms af hoe John van 't Schip zich voelt als interim-trainer van Ajax. De voormalig trainer van onder meer PSV en Vitesse was zelf in het seizoen 1999/2000 interim-trainer van een dramatisch Ajax en ziet veel gelijkenissen met de huidige ploeg. 

Westerhof stond in het seizoen 99/00 negen wedstrijden aan het roer bij Ajax na het vertrek van Jan Wouters. De oud-trainer spreekt met de NOS over die periode en ziet dat de Amsterdammers, net als toen, geen zelfvertrouwen hebben. "Ik kan me voorstellen dat John (Van 't Schip, red.) ook weleens denkt: waar ben ik in godsnaam aan begonnen? Ik snap niet dat een aantal jongens zo diep kan zakken. Sosa en Sutalo hebben een prima reputatie, komen van prima clubs, zijn Kroatisch international. Wat is er dan allemaal gebeurd dat ze zo zonder enig zelfvertrouwen spelen?"

Het is nog altijd onduidelijk of Van 't Schip na de zomer doorgaat als trainer van Ajax en de oud-speler heeft het niet getroffen met de selectie, aldus Westerhof. Het Kroatische duo Sutalo en Sosa doet Westerhof denken aan een speler die hij bij Ajax onder zijn hoede had. "Ik had Frank Verlaat in de selectie. Goede jongen, goede voetballer, maar zo ontzettend onzeker. Je probeert hem dan zoveel mogelijk te laten voelen dat je wel vertrouwen in hem hebt. Beelden terugkijken waarin hij het juist goed deed. Maar als de faalangst er eenmaal inzit..."