Bosz looft tweetal, maar is kritisch op Bakayoko

Bosz looft tweetal, maar is ook kritisch: 'Op hem heb ik nodige aan te merken'

24 februari om 23:03

Peter Bosz heeft genoten van het optreden van PSV op bezoek bij PEC Zwolle. De trainer van de Eindhovenaren was na de zevenklapper (1-7) wel kritisch op Johan Bakayoko, maar prijst ook twee uitblinkers.

Vooral Luuk de Jong blonk zaterdag uit bij de Eredivisie-koploper met een hattrick. "Hij doet het geweldig. Hij schiet er nu weer drie in, maar is ook de aanjager in het drukzetten en geeft vandaag nog een assist. Hij speelde waanzinnig", jubelt Bosz in gesprek met ESPN.

De oefenmeester beaamt ook dat Olivier Boscagli een belangrijke pion is voor PSV. "Hij is technisch perfect, dat zijn niet veel spelers. Boscagli heeft inderdaad een heel goede trap en verdedigend is hij beter aan het worden, hij wint meer kopduels en doet het qua inzicht beter."

Over Bakayoko is Bosz daarentegen minder te spreken. "Op Johan heb ik wel het nodige aan te merken, dat was niet allemaal even goed. Een heleboel niet zelfs, maar de kopbal was Luuk de Jong-achtig." De oefenmeester wil verder niet uitwijden over zijn kritiek. "Hij is nog jong en heeft nog een heleboel te leren, dat ga ik hem eerst zelf vertellen." Dat de Belg voor het eerst in zes duels scoorde, verandert de mening van Bosz niet. "Ik kijk ook naar andere dingen, daarin moet een heleboel beter."

Bosz is desondanks zeer tevreden over het spel van PSV tegen PEC. "Ik heb genoten van mijn ploeg. De eerste helft ook al, al is het dan het wel raar dat je met slechts 1-2 de rust in gaat. Er zijn wat momenten dat het te frivool wordt, maar ik vond ons wel echt héél goed spelen."