Bosz duidelijk bij PSV: 'Dat is natuurlijk niet goed, maar ik maak me geen zorgen'

Bosz legt PSV-wijziging uit: 'Die jongen verdient het ook om weer eens te spelen'

24 februari om 19:49
Laatste update: 24 februari om 21:57

Peter Bosz heeft tekst en uitleg gegeven over de basisplaats van Isaac Babadi bij PSV. De oefenmeester houdt Malik Tillman bewust op de bank, terwijl hij zich geen zorgen maakt over Johan Bakayoko en Hirving Lozano.

Tegen PEC Zwolle mag Babadi weer eens aan de aftrap verschijnen. Ismael Saibari is namelijk afwezig, terwijl Tillman op de bank begint. "Malik is twee keer geblesseerd geraakt toen hij drie wedstrijden in de week speelde. Dat willen we nu voorkomen", legt Bosz uit bij ESPN. "Isaac doet het erg goed de laatste tijd, ook op trainingen. Dus dan verdient die jongen het ook om weer eens te spelen."

Vervolgens wordt Bosz gevraagd of hij nog hoop heeft dat Babadi bijtekent. De coach wordt geconfronteerd met het feit dat PSV de middenvelder drie aanbiedingen gedaan zou hebben. "Hebben we hem drie aanbiedingen gedaan? Dat weet ik niet. Waren het ook goede aanbiedingen? Ja? Mooi", reageert Bosz speels. "Nogmaals: ik hou me er niet mee bezig. Ik stel de jongens op met wie ik denk de meeste kans te hebben om de wedstrijd te winnen."

Vervolgens gaat het nog over Bakayoko en Lozano. In de laatste vijf duels van PSV waren zij bij geen enkele goal direct betrokken. "Dat is natuurlijk niet goed, laat dat duidelijk zijn", zegt Bosz. "We weten dat die jongens het wel kunnen, dat hebben ze allebei laten zien. Dus nee, ik maak me er geen zorgen over en hoop dat het vandaag weer lukt."