Derksen fileert Sutalo: 'Kan er geen reet van'

Derksen hekelt één Ajacied in het bijzonder: 'Die kan er geen reet van'

23 februari om 12:32
Laatste update: 23 februari om 14:29

De analisten aan tafel bij Vandaag Inside zijn niet enthousiast over Ajax in het Conference League-duel met Bodø/Glimt. Met name Josip Sutalo kan rekenen op de nodige kritiek.

"Die kan er geen reet van", laat Johan Derksen zich uit over de Kroaat van Ajax. Sutalo kreeg donderdagavond een rode kaart en moest al na 48 minuten het veld ruimen. Vooral het bedrag (23 miljoen euro, red.) dat Ajax overmaakte voor de verdediger zit de tafelheren dwars.

Ook over het algemene spelbeeld van de Amsterdammers waren de mannen ook niet te spreken. "Het leek niet eens op voetbal", aldus Derksen. "Ik denk dat ze zich bij de amateurs zouden schamen als ze zo zouden spelen."

Daarnaast hoopt Derksen dat Ajax zich niet alleen richt op het slechte voetbal. "Zijn ze ook met een langetermijnplanning bezig? Dit laat je niet meer door een passant doen, hier moet iemand zijn levenswerk van maken", vindt hij. René van der Gijp sluit zich aan bij de woorden van zijn collega en maakt zich zorgen over de Amsterdammers. ""Wat ze bij Ajax vergeten: je doet misschien vijf, zes aankopen, maar er gaan er ook een paar weg. Brobbey gaat weg, Bergwijn gaat misschien weg... Je moet er bijna vijftien, zestien kwijt. Daar heb je vier, vijf jaar voor nodig", aldus Gijp.