Discussie over geldigheid Ajax-treffer: 'Een lastige situatie, zeg het maar...'

Discussie over geldigheid Ajax-treffer: 'Een lastige situatie, zeg het maar...'

18 februari om 15:41

De goal van Brian Brobbey tegen NEC zorgt voor discussie. Mogelijk maakte de Ajax-spits hands, voordat de bal achter doelman Jasper Cillessen in het doel verdween. Toch zette de VAR geen streep door de treffer en dat begrijpt Kees Kwakman wel.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Ajax op voorsprong, nadat Brobbey een poging van Jaydon Banel licht toucheerde. Bij dat moment kwam de bal tegen een arm aan, maar op de beelden is bijna niet te zien of die van Brobbey of NEC-verdediger Philippe Sandler was. Uiteindelijk bleef de treffer staan. "Zeg het maar, of hij op de elleboog van Sandler of Brobbey komt...", zegt Kwakman in de rust bij ESPN. "Je kunt het niet met honderd procent zekerheid zeggen, denk ik."

"Je hebt wel het idee dat de bal daar op een arm komt. Ik neig te concluderen dat hij eerder op Brobbey zijn arm komt, maar ja: we kunnen dit echt niet duidelijk zeggen", gaat Kwakman verder. "Ik denk dat ze zo ook in het VAR-centrum zitten te kijken. Ik vind het een lastige situatie."

Door de treffer stond het bij rust 1-0 voor Ajax, dat absoluut niet groots voor de dag komt tegen NEC. Bij het rustsignaal was er ook een voorzichtig fluitconcert hoorbaar in de Johan Cruijff Arena.