Vraagtekens bij Henderson-deal: 'Ik had hem zelf niet naar Ajax gehaald'

Vraagtekens bij Henderson-deal: 'Ik had hem zelf niet naar Ajax gehaald'

19 februari om 13:00

De transfer van Jordan Henderson naar Ajax bracht het nodige teweeg. Menno Groenveld, zaakwaarnemer van onder meer Tarik Tissoudali en Oussama Tannane, laat in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, zijn licht schijnen over de deal.

Groenveld noemt de komst van Henderson naar Ajax 'sensationeel'. "Maar of hij bij Ajax past, I don't know", zegt hij. "Niet veel Engelse spelers zijn geslaagd bij Ajax. Chuba Akpom was ook een sensationele transfer... Niet dus." Over Akpom wil Groenveld niet slecht praten. "Ik ken zijn agent goed. Ik heb veel respect voor hem, een fantastische kerel. Maar Engelsen slagen niet echt in Nederland."

Toch denkt Groenveld dat Henderson een goede kans van slagen heeft bij Ajax. "Nederland is maar een abc-competitie in vergelijking met de Premier League. Die man moet normaal gesproken gewoon draaien hier", zegt hij. "In Nederland heb je zoveel tijd aan de bal. Ik zou niet weten waarom hij niet het verschil kan maken bij Ajax. Maar als je me vraagt of ik Henderson naar Ajax zou halen? Ik had het zelf niet gedaan."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met zaakwaarnemer Menno Groenveld!