Brobbey over zijn kansen op het EK

'Of ik in de basis kan starten op het EK? Als ik zo doorga, denk ik het wel'

13 februari om 07:46

Brian Brobbey werd door Voetbal International uitgeroepen tot Speler van de Maand in januari en die uitverkiezing is volgens de Ajax-spits terecht. Eén collegaspits had hem ook verdiend, meent Brobbey.

Brobbey maakte in januari vijf goals in drie wedstrijden. "Ik denk het wel, ja", reageert hij op de vraag van VI of de uitverkiezing terecht is. "Al doet Luuk de Jong het ook goed, als je ziet hoe hij zijn team helpt met goals en assists. Dus ik denk dat we allebei hadden kunnen winnen. We zijn allebei een aanspeelpunt als spits, maar wel heel andere types. Hij is sowieso beter met zijn hoofd."

"Voor mij is het een goede maand geweest, maar mijn beste van het seizoen, dat wil ik niet zeggen", gaat Brobbey verder. "Die maand dat ik twee keer scoorde in Marseille (november, red.) draaide ik ook heel goed."

EK
De prestaties van Brobbey bereiken ook bondscoach Ronald Koeman. De keuzeheer was onlangs zeer positief over de Ajax-aanvaller. "Het is een serieuze optie om met hem te gaan starten bij Oranje", zei Koeman. "Ik kreeg het doorgestuurd van mijn broer, mooie woorden, ja", reageert Brobbey. "Of ik in de basis kan starten op het EK? Als ik zo door blijf gaan, denk ik het wel. We gaan het zien, toch. Ik focus me nu even op Ajax. Het EK is nog ver weg. Ik moet gewoon blijven presteren bij Ajax."