Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip kiest vervangers Bergwijn en Rensch

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip wijzigt noodgedwongen op twee plekken

11 februari om 09:30
Laatste update: 11 februari om 09:30

Ajax gaat zondag op bezoek in het Abe Lenstra Stadion, waar de ploeg het moet stellen zonder aanvoerder Steven Bergwijn en Devyne Rensch. Trainer John van 't Schip moet zijn opstelling tegen sc Heerenveen dus noodgedwongen op twee posities wijzigen ten opzichte van vorige week tegen PSV.

Rensch raakte tegen PSV (1-1) geblesseerd en het duel in Friesland komt voor hem te vroeg. Bergwijn liep eerder deze week op de training een hamstringblessure op en staat de rest van februari aan de kant. Van 't Schip maakte al bekend dat Steven Berghuis de nieuwe captain van Ajax is, zolang Bergwijn uit de roulatie is.

Borna Sosa verving Rensch tegen PSV en lijkt dat ook tegen Heerenveen te gaan doen. Carlos Forbs mag zich net als twee weken geleden tegen Heracles Almelo opmaken voor een basisplaats. De buitenspeler zal starten in plaats van Bergwijn. Verder houdt Van 't Schip vast aan het elftal dat een punt pakte tegen PSV.

Heerenveen en Ajax trappen zondagmiddag om 14.30 uur af in Friesland.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Hato, Sosa; Henderson, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Forbs

Benieuwd hoe data een rol speelt in Europese toptransfers? Check #DoneDeal!