Taylor lyrisch over Henderson bij Ajax

Taylor lyrisch bij Ajax: 'Een sociale jongen, hij zorgt voor een extra boost'

10 februari om 07:08

Kenneth Taylor is zeer enthousiast over Jordan Henderson bij Ajax. De 21-jarige middenvelder ziet aan veel dingen dat zijn ploeggenoot lang in de Europese top heeft gespeeld.

Henderson pakt de spelers bij Ajax op een goede manier aan. "Dat doet hij op een goede, natuurlijke manier", zegt Taylor tegen het Algemeen Dagblad. "Hij coacht en herhaalt continu. Simpele dingen die hij vooraf ziet en noemt, waardoor niemand ze vergeet en we meer op de automatische piloot kunnen spelen: hup, naar binnen, draaien, kaatsen. Voor mij is dat fijn."

"Niemand die het bij hem vervelend vindt, ook omdat het een sociale jongen is. Soms roept hij jongens ook bij zich. Dan vraagt hij bijvoorbeeld hoe ik de bal het liefst ontvang", gaat Taylor verder over de 33-jarige Engelsman, die tegen PSV zijn debuut voor Ajax maakte. "Wat je tegen PSV ook goed zag, was dat hij maar blijft gaan, zowel bij balbezit als in defensief opzicht." 

Taylor krijgt zo een inkijkje in wat er in de absolute top nodig is. "Ik weet niet hoe het uitpakt met hem erbij, maar het voelt voor mij heel fijn zo'n speler erbij te hebben op het veld en in de kleedkamer", is hij lovend over Henderson. "Dat proef ik ook bij andere jongens. De sfeer was alweer positief. Door de trainer, die direct en duidelijk is, maar vooral doordat we weer veel winnen. Jordan zorgt misschien voor een extra boost. Bij ons en ik denk ook bij de fans, bij wie de hoop op betere tijden en plek 3 alleen maar zal groeien."

Benieuwd hoe data een rol speelt in Europese toptransfers? Check #DoneDeal!