Van 't Schip lovend over Rulli bij Ajax

Van 't Schip lovend bij Ajax: 'Fantastisch opgepakt, visitekaartje afgegeven'

9 februari om 17:02

John van 't Schip vindt het bewonderenswaardig hoe Gerónimo Rulli met zijn reserverol bij Ajax omgaat. Afgelopen maandag maakte de 31-jarige Argentijn na blessureleed zijn rentree onder de lat bij Jong Ajax.

Rulli raakt in augustus vorig jaar geblesseerd. Toen hij weer fit was, gaf Van 't Schip de voorkeur aan Diant Ramaj. Op Sportcomplex Zoudenbalch kwam de doelman tegen Jong FC Utrecht voor het eerst weer in actie. "Dit was een wedstrijd waarin we hem konden inzetten. Hij is er aantal maanden uitgeweest en inmiddels weer volop in training, maar het is gewoon belangrijk om wedstrijdritme op te doen", zegt de trainer op de clubkanalen van Ajax.

"Dat geldt voor veldspelers, maar ook voor keepers", gaat hij verder. "Gero heeft dat fantastisch opgepakt en zijn visitekaartje afgegeven in de positiviteit van het coachen en zijn ervaring", is Van 't Schip lovend. Net als Rulli maakte ook Sivert Mannsverk tegen Jong Utrecht zijn rentree. "Als je nieuw bent en je raakt gelijk geblesseerd, dan is dat altijd lastig. Hij heeft zijn eerste dertig minuten gespeeld, de eerste stappen zijn gemaakt", aldus de oefenmeester. "Hopelijk gaat hij daar meer minuten maken totdat hij klaar is om indien nodig zijn rentree in het eerste te kunnen maken."

Ajax komt zondag in actie tegen sc Heerenveen. De Amsterdammers staan vijfde en in puntenaantal gelijk met nummer vier AZ.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!