Joey Veerman krijgt complimenten van Riemer van der Velde en Hans de Koning

Toekomst Veerman voorspeld: 'Komende zomer is het tijd voor de volgende stap'

9 februari om 09:10
Laatste update: 9 februari om 09:22

Zowel Riemer van der Velde als Hans de Koning kijkt met grote bewondering naar de ontwikkeling van Joey Veerman. De oud-voorzitter van sc Heerenveen en voormalig FC Volendam-trainer spreken in een interview met het Eindhovens Dagblad vol lof over de middenvelder van PSV, die dit weekend mogelijk zijn rentree maakt. 

Van der Velde is allereerst te spreken over de uitgesproken mening van Veerman. "Als er eentje is die ik wel onderscheidend vind én waar ik graag naar luister dan is het Veerman. Hij maakt van zijn hart geen moordkuil, ik ben een absolute aanbidder van hem, echt", vertelt hij aan het AD.

De voormalig bestuurder is er trots op dat de middenvelder in Heerenveen heeft gespeeld, maar vindt het wel bijzonder dat er destijds geen grotere club voor hem aanklopte."Ik heb nooit aanvaringen met Joey gehad en denk dat de topclubs hebben zitten slapen toen hij bij ons tekende", vult hij aan.

Even daarvoor, in het seizoen 2018/19, speelde Veerman nog in zijn geliefde Volendam. "Politiek correct was Joey zeker niet. Als hij ergens echt geen zin in had, liet hij dat blijken", blikt De Koning terug. Desondanks vindt de 63-jarige oefenmeester dat zijn oud-pupil een stuk volwassener is geworden, zonder in te boeten aan authenticiteit. Verder geeft hij aan dat Veerman inmiddels belangrijk genoeg geworden is voor PSV, dat er na dit seizoen marge is voor een stap naar het buitenland. "Joey wordt veelal onderschat. Het is niet voor niets dat PSV nu wat minder draait, ze missen hem in balbezit."
 
Van der Velde sluit zich aan bij de mening van De Koning. "Komende zomer is het tijd voor de volgende stap. Het buitenland gloort, na een EK en normaal gesproken het kampioenschap met PSV", zegt hij. Komende zondag speelt PSV een uitduel met Volendam. Veerman maakt volgens de laatste berichtgeving dan zijn rentree, na blessureleed aan zijn kuit.