Koeman ziet Oranje ontsnappen aan poule des doods

Koeman ziet Oranje ontsnappen aan poule des doods: 'Had slechter gekund'

8 februari om 20:45

Ronald Koeman is positief over de kansen van het Nederlands elftal in de Nations League. Oranje werd woensdag tijdens de loting in Parijs gekoppeld aan Duitsland, Hongarije en Bosnië-Herzegovina.

"Het had slechter gekund. Zeker als je kijkt naar de groep met Italië, België en Frankrijk", reageert Koeman via de officiële kanalen van de KNVB. "Onze groep is zeker interessant. Neem een land als Hongarije dat niet voor niets in Divisie A terecht is gekomen. De laatste jaren doen ze het heel goed met het nationale team. Dat wordt absoluut geen makkie."

"Duitsland kennen we natuurlijk heel goed", gaat Koeman verder. "Dat zijn altijd geweldige wedstrijden en daar gaan we in maart ook al tegen oefenen. Tot slot Bosnië-Herzegovina, waar we een paar jaar geleden tegen hebben gespeeld in de Nations League. Daar weten we momenteel iets minder van, maar ze zitten niet voor niets in Divisie A. Dat betekent dat je elk land serieus moet nemen."

Koeman benadrukt dat hij blij is met de komst van de Nations League, dat de vriendschappelijke interlands van voorheen heeft vervangen. "Het creëren van de Nations League is een geweldig idee geweest. Je speelt nu echt ergens om. In twee eerdere edities hebben we de Final Four gehaald. Daar streven we opnieuw naar. En dan uiteindelijk ook de Finals winnen. Daar gaan we vol voor."

Nederland bereikte tijdens de vorige editie van de Nations League de finaleronde door als eerste te eindigen in een groep met België, Polen en Wales. In eigen land ging het vervolgens mis tegen Kroatië en Italië, waardoor de vierde plaats restte. De komende Nations League gaat in september van start.