Ramaj over ontwikkeling bij Ajax

Mislintat-aankoop moest geduldig zijn: 'Kreeg geen kans om me te laten zien'

8 februari om 12:36

Diant Ramaj kende een moeilijke periode vlak na zijn komst bij Ajax. Als aankoop van Sven Mislintat moest hij geduldig wachten op zijn kans. Inmiddels is Ramaj de onbetwiste nummer één onder de lat bij Ajax.

Ongeveer drie maanden geleden maakte Ramaj zijn debuut voor Ajax. Tijdens de uitwedstrijd bij FC Utrecht (4-3) viel de toenmalig eerste doelman Jay Gorter uit met een blessure. Ramaj mocht het laatste kwartier keepen en is sindsdien uitgegroeid tot een onbetwiste basisspeler. Tot aan zijn debuut heeft Ramaj het als aankoop van de ontslagen Mislintat niet makkelijk gehad. "Ik luisterde in die periode nergens naar", begint Ramaj in een interview met Ajax Life. "Ik kon mezelf toch niet verdedigen. Ik kreeg geen kans te laten zien wat ik kon, dus wat anderen over me zeiden, was nergens op gebaseerd. Ik hoop dat ik supporters inmiddels een beetje heb weten te overtuigen."

De 22-jarige doelman wist dat hij zijn basisdebuut ging maken in het Europa League-duel met Brighton & Hove Albion. Gorter en Geronimo Rulli waren destijds geblesseerd en Remko Pasveer was pas net hersteld van een blessure. "Op een gegeven moment dacht ik: bij de club zijn de resultaten shit, slechter kan het wat dat betreft niet, dus wat kan er eigenlijk echt misgaan?" Ramaj is achteraf blij met de timing van zijn basisdebuut. "Erger dan dat kan het haast niet meer worden. En ik wist het los te laten op het moment dat het moest."

De Duitse doelman voelt zich inmiddels helemaal thuis bij Ajax en gedraagt zich nu anders in de groep ten opzichte van zijn eerste maanden. "Het is lastig van alles te zeggen als je net bij de club bent en je op dat moment de derde doelman bent. Dan denken anderen toch sneller: 'wie ben jij dan?' Nu is het makkelijker, omdat ik een andere status heb", besluit Ramaj.