Wedden op Ajax in de top drie bij bookmaker TOTO

Traan maakt plaats voor de lach: zo wordt de kans dat Ajax derde eindigt ingeschat

8 februari om 12:00

ADVERTORIAL - Enkele maanden geleden werd de naam van Ajax nog in één zin genoemd met degradatie, maar dat is alweer verleden tijd. In Amsterdam dromen ze er inmiddels alweer van om in de top drie van de Eredivisie te eindigen. Zo schat TOTO de kans die Ajax daar op heeft in.

Traan maakt weer plaats voor de lach

Het verhaal van het Ajax van dit seizoen is bekend. Na een teleurstellende zomerwindow beleefden de Amsterdammers de slechtste seizoensstart in de clubhistorie. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat directeur voetbalzaken Sven Mislintat en trainer Maurice Steijn de laan uit werden gestuurd. John Van ‘t Schip heeft de boel overgenomen en sindsdien houdt het spel niet altijd helemaal over, maar worden er wel resultaten geboekt. Waar men in de hoofdstad normaliter zeer kritisch is op het veldspel, is er nu het besef dat de punten het belangrijkst zijn.

Ajax sprokkelde sinds de komst van Van 't Schip een hoop punten en is daarmee bezig aan een sterke opmars in de Eredivisie. Na twintig speelronden is de derde plek zelfs weer in het zicht. Mocht deze aan het eind van het seizoen worden behaald, dan sluiten de Amsterdammers een rampseizoen af met een ticket dat recht geeft op de voorrondes van de Champions League.

Concurrenten onder de loep: AZ en FC Twente

Om derde te kunnen eindigen, moet Ajax wel afrekenen met de nodige concurrenten. Daar is AZ er één van. In het normaal zo rustige Alkmaar rommelt het momenteel aan alle kanten. Pascal Jansen werd ontslagen en sinds zijn opvolger Maarten Martens voor de groep staat, werd er niet meer gewonnen in de Eredivisie. Dat heeft ervoor gezorgd dat Ajax in punten gelijk staat met AZ. Een voordeel voor de Alkmaarders is dat er nog een onderling thuisduel met Ajax op de planning staat, maar om daar echt een slaatje uit te kunnen slaan zal het wel moeten bijblijven op de ranglijst.

De grootste concurrent van Ajax is FC Twente. Het verschil op de ranglijst tussen de twee clubs bedraagt zes punten. Waar het bij AZ dus rommelt, is dat bij de Tukkers verre van het geval. Twente speelt bij tijd swingend voetbal en de komst van Myron Boadu heeft de hoop op Champions League-voetbal versterkt in Enschede. We nemen het programma qua topwedstrijden van zowel Ajax als Twente even onder de loep.

Ajax: AZ (uit), Feyenoord (uit), Twente (thuis)
Twente: PSV (uit), Ajax (uit), AZ (uit)

Zowel Ajax als Twente hebben met respectievelijk PSV en Feyenoord al twee keer tegen een topclub gespeeld, maar het programma van de Tukkers lijkt toch net wat lastiger. Het onderlinge duel tussen Ajax en Twente wordt in de Johan Cruijff ArenA gespeeld. Bovendien krijgt Twente nog koploper PSV en neemt Ajax het in de Klassieker op tegen Feyenoord, maar eerstgenoemde wedstrijd is op papier toch net wat lastiger.

De odds

Dat zich nog een spannende strijd om plek drie zal gaan ontvouwen lijkt onvermijdelijk, zo ziet ook TOTO. De bookmaker heeft een quotering van 1.57 voor wanneer Twente in de top drie eindigt. Voor Ajax in de top drie staat een quotering van 3.10.

Hoe speel ik de weddenschap bij TOTO?

Ga via deze link naar het sportsbook van TOTO. Vervolgens klik je links in de groene balk op 'Eredivisie', waarna je in de omgeving van de Eredivsie komt. Daarin zie je in de witte balk met het kleine oranje streepje de namen van de aankomende dagen, maar ook 'Competitie weddenschappen'. Daar klik je op, dan scroll je naar beneden en uiteindelijk kom je dan uit bij 'Eredivisie - Top 3 Eredivisie 23/24'. Hierna kan je 'Feyenoord, FC Twente, Ajax of AZ' eindigt in de top drie spelen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 24+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust