Van Hooijdonk niet te spreken over 'grapje' zaakwaarnemer Driouech

Van Hooijdonk niet te spreken over 'grapje': 'Dat is toch helemaal niet zijn rol?'

6 februari om 08:25
Laatste update: 6 februari om 08:42

Pierre van Hooijdonk is niet te spreken over de zaakwaarnemer van Couhaib Driouech en de manier waarop de belangenbehartiger de mogelijke transfer van de buitenspeler van Excelsior naar PSV uitspeelde. Met name de foto van het wedstrijdkaartje PSV - Feyenoord schoot bij de oud-speler in het verkeerde keelgat. 

"Heb je ook de stekker eruit getrokken omdat je op een gegeven moment toch het gevoel had dat je gepiepeld werd door de zaakwaarnemer van Driouech?", vraagt Van Hooijdonk in Studio Voetbal aan de Ernest Stewart, de technisch directeur van PSV. "Hij postte out of the blue ineens een foto van een kaartje voor PSV - Feyenoord, als zijnde: dit zijn de twee clubs waar het allemaal om gaat."

"Die begrijp ik nog niet zo goed, dus daar zullen we het een keertje rustig over hebben", geeft Stewart toe. "Tijdens die dagen is het proces verder prima verlopen. De keuze van Couhaib om naar PSV te komen viel toen ook."

Toch noemt Van Hooijdonk de actie van de zaakwaarnemer van Driouech 'niet handig'. "Natuurlijk niet. Als jij zaakwaarnemer bent dan vind je het zó interessant om een kaartje te posten. Hoezo moet je iets posten? Dat is toch helemaal zijn rol niet als zaakwaarnemer om een semi-journalist uit te hangen?" Jeroen Stekelenburg haakt in. "Dat was een grapje, iets ludieks." Van Hooijdonk denkt er het zijne van. "Hoezo moet je een grapje maken?"