Kieft: 'Slot moet bij zichzelf te rade gaan'

'Schwung is eruit bij Feyenoord, Slot moet ook bij zichzelf te rade gaan'

4 februari om 07:55

Wim Kieft is kritisch op Feyenoord en trainer Arne Slot. De oud-spits vindt dat de Rotterdammers wel erg gelaten omgaan met mindere resultaten, zoals het doelpuntloze gelijkspel in eigen huis tegen FC Twente.

'De schwung is eruit, de honger straalt er niet van af en het kritisch vermogen in De Kuip is ver te zoeken', oordeelt Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'Hoe kan het anders dat je niemand hoort over dat gelijkspel tegen FC Twente? Dan moet het toch stormen?' Feyenoord kreeg een opgelegde kans om drie punten te pakken, maar Santiago Gimenez miste een strafschop.

Kieft is ook niet te spreken over Slot. 'Je hoort alleen trainer Arne Slot klagen over zijn buitenspelers, die niet leveren omdat ze het niveau niet hebben. Prima, maar hij heeft ze toch allemaal zelf gehaald of zijn goedkeuring eraan gegeven of eerder met ze gewerkt zoals Alireza Jahanbakhsh. In zo’n geval moet je ook bij jezelf te rade gaan als Arne Slot', aldus de voormalig international.

Kieft mist geloof bij de regerend landskampioen. 'Bij Feyenoord ontbreekt het geloof en hoor je voornamelijk dat de ploeg zich richt op de tweede plaats die ook recht geeft op deelname aan de Champions League volgend seizoen.'

Feyenoord staat momenteel dertien punten achter koploper PSV. De Rotterdammers spelen zondag de topper tegen AZ.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!