Siem de Jong gaat in op mogelijke directeursfunctie binnen Ajax: 'Is een optie'

'Algemeen of technisch directeur bij Ajax? Dat is een optie inderdaad'

3 februari om 19:03

Siem de Jong sluit niet uit dat hij in de toekomst algemeen directeur of technisch directeur bij Ajax wordt. In september vorig jaar is de oud-voetballer binnen de Amsterdamse club een opleidingstraject gestart.

Ajax startte een halfjaar geleden een talentenprogramma voor spelers die gestopt zijn en aan een tweede carrière willen beginnen in het voetbal. De Jong is een van hen. "Ik loop hier drie à vier dagen per week mee. Ik zie verschillende afdelingen en probeer binnen de organisatie kennis tot me te nemen", zegt hij tegen ESPN. Verslaggever Hans Kraay junior vraagt of De Jong zich in de toekomst als algemeen of technisch directeur van Ajax ziet. "Dat is een optie inderdaad."

"De komende twee jaar wil ik echt onderzoeken wat ik wil", gaat De Jong verder. "Ik wil ook graag op De Toekomst meelopen. En ik denk dat ik ook wel een trainerscursus wil starten, om me breed te oriënteren en erachter te komen wat ik wil doen. Ik doe ook een beetje analistenwerk." De Jong schuift geregeld als analist aan bij Viaplay. "Ik ben nog aan het ontdekken."

Als De Jong een functie van directeur bij Ajax krijgt, komen types als Sven Mislintat niet meer binnen, lacht Kraay. "Daarvoor moet ik nog studeren", zegt De Jong met een knipoog.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!