Borst: 'Ajax is nog steeds het lachertje'

'Ajax is nog steeds het lachertje, ze zijn vergeten een verdediger te halen'

3 februari om 19:00

Ajax is 'nog steeds het lachertje' van de Eredivisie, stelt Hugo Borst. Bij De Eretribune is hij kritisch op het feit dat de Amsterdammers na Jordan Henderson niet nog een verdediger hebben gehaald in de winterse transferperiode.

"Iedereen denk dat de verlosser is binnengekomen", begint Borst over Henderson. "Ongetwijfeld zal het met hem verdedigend wat beter staan. Dat is ook hard nodig, want het middenveld van Ajax is een soort zebrapad waar je blind kan oversteken."

De columnist van het Algemeen Dagblad vervolgt: "Ajax is ook gewoon vergeten een goede verdediger te halen. Ik blijf zeggen dat Josip Sutalo zijn prijskaartje (zo'n 21 miljoen euro, red.) niet waard is. Mislintat heeft zoveel rotzooi gehaald. Op de bank zijn er ook weinig alternatieven."

"Dus ze zijn nog steeds het lachertje", aldus Borst, die erkent dat hij het 'even wat zwaarder aanzet' om zijn punt te maken. "Ik hoop echt dat Ajax de draad weer oppakt. De Eredivisie is echt enorm beschadigd: PSV staat zo ver boven Feyenoord. Er is eigenlijk niet zoveel aan."