De Lang trots op komst Henderson naar Ajax

De Lang trots op huzarenstukje bij Ajax: 'Hoorde ik via mijn netwerk'

2 februari om 16:18

Kelvin de Lang is trots dat hij Jordan Henderson naar Ajax heeft weten te halen. De gepromoveerde hoofdscout vertelt in gesprek met Ajax TV onder meer hoe zijn nieuwe rol hem bevalt in de Johan Cruijff Arena.

"Het was hectisch, maar ook eervol om in die rol te stappen. Ik begon als hoofdscout en van daaruit werd ik door de club gevraagd om de verantwoordelijkheid te nemen tijdens de transferperiode", vertelt De Lang. "Dat doe ik niet alleen, het is echt een team waarmee we aan de slag zijn gegaan. Ik heb veel contact met John (van 't Schip, red.). Maar ook met andere stafleden, zoals Dave Vos van Jong Ajax."

"Op de club lopen ook veel oud-spelers, waarmee je altijd in gesprek kunt over ideeën en de samenstelling van de selectie", vervolgt De Lang. "Verder heb je Danny Blind in de rvc, met al zijn ervaring. En daaraan gekoppeld nog Louis van Gaal als adviseur. Van die kennis moet je gebruikmaken. We vonden met zijn allen wel dat het qua leiderschap een beetje aan balans ontbrak. Met name op die positie voor de verdediging, waar we ook wel wat blessures hadden."

Via zijn netwerk hoorde De Lang dat Henderson beschikbaar was. "Daar werd ik wel meteen enthousiast van en we hebben meteen een analyse gemaakt. Daaruit kwam ook vooral zijn persoonlijkheid naar voren. In een korte periode doe je dan heel veel onderzoek naar alles wat je te weten wil komen over de speler. We hebben toen een video-meeting ingepland en toen is het balletje gaan rollen."

"Ik ben blij en trots dat zo'n jongen naar deze club komt", gaat De Lang verder. "Tegelijkertijd zijn wij ook Ajax en was hij ook heel blij hier te zijn. Hij is heel geïnteresseerd in alles, gaat bij Jong kijken en trekt op zijn bakfiets door de stad. Dat voelt heel positief."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!