Cantona komt als zanger naar Nederlandse theaters

Van penalty's naar podium: 'Cantona komt als zanger naar Nederlandse theaters'

30 januari om 16:00
Laatste update: 30 januari om 16:05

Voormalig voetbalicoon Eric Cantona betreedt het podium als zanger en komt naar Nederlandse theaters met zijn show 'Cantona sings Eric'. De 57-jarige Fransman heeft na zijn voetbalpensioen verschillende artistieke paden bewandeld, waaronder acteren, dichten, fotograferen en schilderen.

Cantona heeft al eerder opgetreden in theaters, waaronder in Manchester en Marseille, met zijn show waarin hij zijn eigen muziek ten gehore brengt. Hij zal in april drie optredens geven in de Benelux: eerst in Rotterdam (Oude Luxor, 2 april), vervolgens in Antwerpen (Elckerlyc, 3 april) en tot slot in Amsterdam (De Meervaart, 26 april).

Wie nieuwsgierig is naar Cantona's muzikale werk, kan zijn nummers beluisteren op verschillende muziekstreamingdiensten, waaronder zijn nieuwste single 'The Friends we lost'. De kritieken op zijn optredens zijn overwegend positief. 'Cantona trok voornamelijk voetbalfans naar het theater in Manchester, maar weet met zijn intieme en gepassioneerde shows ook andere luisteraars te boeien', tekent het AD op.

Cantona was als voetballer een fenomeen. Beroemd vanwege zijn beruchte kungfu-trap als Manchester United-speler naar een Crystal Palace-supporter, bewonderd om zijn onnavolgbare speelstijl en charisma op het veld. Kaartjes voor zijn shows zijn vanaf 1 februari verkrijgbaar via Ticketmaster.