Vitesse grijpt in na ongeregeldheden tegen Feyenoord

Vitesse treedt op na incidenten tegen Feyenoord: strengere regels bij kaartverkoop

23 januari om 19:57
Laatste update: 23 januari om 20:07

Vitesse heeft naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens het duel met Feyenoord de verkoop van kaarten bij thuiswedstrijden aangescherpt. Voor de ontmoetingen met Go Ahead Eagles, FC Twente, NEC en Ajax gelden nu strengere restricties. 

De wedstrijd tegen Feyenoord (1-2) werd overschaduwd door meerdere incidenten. Zo braken Vitesse-supporters vanuit de West-tribune naar west en vonden er schermutselingen plaats met Arnhemse fans bij het uitvak van de Rotterdammers. Daarnaast was er na de wedstrijd sprake van supportersgeweld. Vitesse wil de desbetreffende hooligans identificeren en bestraffen met stadionverboden. De personen in kwestie riskeren landelijke uitsluitingen van liefst vijf jaar. 

Een van de oorzaken voor de ontstane problemen, was de grote hoeveelheid Feyenoord-fans in de thuisvakken van het GelreDome. Hoewel de club vindt dat supporters van verschillende clubs eigenlijk gewoon naast elkaar zouden moeten kunnen zitten, is er geconstateerd dat het gepaard gaat met problemen. Voor het duel werden er honderden tickets geblokkeerd en er werd duidelijk gemaakt dat uitsupporters niet welkom waren in de thuisvakken. Desondanks gebeurde het toch. 

Daar heeft Vitesse nu lering uit getrokken. Voor de komende wedstrijden (met een verhoogd risico) is het voor seizoen- en fankaarthouders niet langer mogelijk om meer dan één ticket bij te bestellen. Dit geldt dus voor de wedstrijden tegen Go Ahead, Twente, NEC en Ajax. Vitesse zal de kaarten die al zijn aangekocht onder de loep nemen, en indien nodig kaarten blokkeren en het aankoopbedrag terugbetalen.

"Het is zonde dat dit nodig is", zegt interim algemeen directeur Peter Rovers op de clubsite. "Toch kunnen we niet anders, na alles wat we afgelopen zondag hebben gezien. We moeten als club in die zin kritisch naar ons eigen beleid kijken. Incidenten als die van zondag willen we absoluut niet en kunnen we ons als club ook écht niet permitteren. Met deze maatregelen hopen we tijdens toekomstige wedstrijden te voorkomen dat er veel uitsupporters in thuisvakken terecht komen."