Van der Vaart wijst drie bepalende Ajax-spelers aan: 'Werken zich het schompes'

Van der Vaart wijst drie bepalende Ajax-spelers aan: 'Werken zich het schompes'

23 januari om 16:46

Rafael van der Vaart vindt dat Steven Berghuis, Brian Brobbey en Steven Bergwijn de dragende spelers van Ajax zijn. Als het drietal niet in vorm is, vindt Van der Vaart dat Ajax 'een dramatisch elftal' heeft.

Sinds afgelopen zondag is er veel te doen om Berghuis en Bergwijn. Eerstgenoemde stelde dat hij en de Ajax-captain namelijk tot de beste spelers van de Eredivisie behoorden. Van der Vaart lijkt het daar mee eens te zijn en betrekt Brobbey ook in het verhaal. "Ik heb dat al vaker gezegd, maar als Berghuis, Bergwijn en Brobbey niet in vorm zijn, dan hebben we echt een dramatisch elftal", zegt de voormalig Oranje-international bij Rondo.

"Dan moet je ook naar die jongens kijken, dat moet Berghuis ook willen. De besten krijgen vaak de schuld", vervolgt Van der Vaart. "Ik vind Berghuis ook gewoon extreem goed, in alles. Maar zeker als Henderson erbij komt en het nog beter gaat, dan moet hij vaker scoren. Ze (Berghuis, Brobbey en Bergwijn, red.) werken zich wel het schompes, daar begint het mee."