Vierklau is onder de indruk van Brobbey bij Ajax

Lof voor Brobbey: 'Als hij Ajax verlaat, dan voor een grotere club dan Leipzig'

22 januari om 11:24

Brian Brobbey maakt grote indruk bij Ajax. Voormalig verdediger Ferdi Vierklau vermoedt dat de spits bij een vertrek uit Amsterdam naar een club groter dan het kaliber RB Leipzig gaat.

Brobbey scoorde afgelopen zondag twee keer tegen RKC Waalwijk (4-1) en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op elf. "Brian Brobbey van Ajax is mijn speler van de week", zegt Vierklau, rapporteur voor De Telegraaf over de achttiende speelronde in de Eredivisie. De verdediger, die tussen 1999 en 2002 in Amsterdam speelde, is lovend over de spits. "Hij was weer zo enorm sterk."

"Met ballen vasthouden en afleggen, waar ook een assist uit kwam, of wegdraaien en zelf scoren", gaat Vierklau verder. "Als Ajax vijftien kansen heeft gecreëerd, was hij er bij elf betrokken, gok ik. Hij was verreweg de meest interessante speler op het veld en ik ben benieuwd of hij deze winter nog bij Ajax blijft."

Brobbey gaf zelf aan de tweede seizoenshelft zeker nog bij Ajax te spelen. Vierklau is van mening dat de aanvaller een grote stap kan maken. "Wanneer hij Ajax nu verlaat, zal het niet voor een club als RB Leipzig zijn, maar een grotere club." Brobbey stond in het seizoen 2021/2022 onder contract bij Die Roten Bullen, maar wist toen niet te imponeren in Duitsland.