Van 't Schip over komst van Henderson

Van 't Schip in zijn nopjes met komst Henderson: 'Is een flinke kwaliteitsimpuls'

18 januari om 20:52

John van ‘t Schip is een gelukkig man nu Jordan Henderson officieel speler van Ajax is. De trainer van de Amsterdammers spreekt van een ‘flinke kwaliteitsimpuls’ als het gaat over de Engelsman. Volgens Van ‘t Schip is Henderson de leider waar Ajax op dit moment zo naar verlangt. 

"We wilden graag een ervaren middenvelder met leiderschapskwaliteiten", vertelt Van ‘t Schip in het persbericht over de komst van Henderson. "Mede vanwege blessures die we nu hebben, zochten we ook iemand die er direct kan staan. Henderson is zo’n speler. Zijn komst betekent een flinke kwaliteitsimpuls voor onze selectie. Zowel binnen als buiten het veld is een voetballer van dit kaliber bovendien belangrijk voor veel jonge spelers."

Van ‘t Schip keek ook naar de prijzenkast die Henderson inmiddels heeft opgebouwd. Ook dat is natuurlijk iets dat de trainer veel genoegen doet. "Hij is Engels international en heeft met Liverpool de Champions League en veel andere prijzen gewonnen. Ik ben blij met zijn komst en ik denk dat het voor onze club heel goed is dat hij vanaf nu een Ajacied is." Henderson tekende donderdag een contract in Amsterdam tot de zomer van 2026.