De Mos: 'Ajax-spelers meer waard door topaankoop Henderson'

Swart en De Mos jubelen over 'topaankoop': 'Waardes Ajax-spelers schieten omhoog'

17 januari om 20:34

De naderende komst van Jordan Henderson naar Ajax, zorgt voor een jubelstemming bij Aad de Mos. Ook Sjaak Swart is 'in principe heel enthousiast', al baseert hij zijn oordeel wel op de tijd van de 81-voudig Engels international bij Liverpool.

"Toen vond ik hem ge-wel-dig", stelt Mister Ajax in gesprek met De Telegraaf. "Jan Wouters en Johan Neeskens heersten op het middenveld, konden de middenvelders sturen. Henderson is een type dat dit Ajax meer dan ooit nodig heeft. Hij heeft kwaliteit én ervaring."

"Ik ben benieuwd hoe Henderson het bij dit Ajax oppakt, want dat is niet makkelijk, hè", gaat de voormalig buitenspeler verder. "De selectie is Ajax-onwaardig. Dus hij zal in eerste instantie niet weten waar hij moet beginnen." Swart hoopt op meer actie op de transfermarkt. "Er moeten deze winter drie of vier spelers bij. Dan is de derde plek, die recht geeft op de voorronde van de Champions League, écht nog haalbaar."

De Mos noemt Henderson 'een topaankoop'. Hij denkt dat de 33-jarige middenvelder het ontbrekende puzzelstukje kan zijn. "Ik ben ervan overtuigd dat Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson in één keer twintig procent betere voetballers worden. Puur omdat Henderson mensen in hun positie houdt."

Dat Henderson vermoedelijk een vorstelijk salaris ontvangt, wuift De Mos weg. "Natuurlijk komt Henderson niet voor niets, maar dankzij hem zullen de marktwaardes van de huidige Ajax-spelers omhoog schieten. Dus uiteindelijk blijkt hij misschien wel een koopje."