Henderson mogelijk al tegen RKC

De Telegraaf: Ajax-delegatie naar Engeland, Henderson speelt mogelijk al tegen RKC

17 januari om 12:21
Laatste update: 17 januari om 13:29

De transfer van Jordan Henderson krijgt steeds meer gestalte. De Telegraaf meldt dat er woensdagmiddag een delegatie van de Amsterdammers naar Manchester afreist, om daar de laatste plooien glad te strijken. Als dat gebeurt, reist de middenvelder donderdag naar Amsterdam voor de medische keuring. Mogelijk speelt hij dit weekend zelfs al tegen RKC Waalwijk. 

De Telegraaf weet dat Ajax het papierwerk van de transfer van de 33-jarige Henderson zo snel mogelijk wil afronden. De delegatie die woensdag naar Manchester vliegt, bestaat uit de tijdelijk gepromoveerde hoofdscout Kelvin de Lang en advocate Barbara Stok. Zij zullen daar praten met Tyler Alexander Arnold (de zaakwaarnemer van Henderson) én de Nederlandse tussenpersoon Nathan van Kooperen. 

In Engeland wordt het akkoord, dat er al op hoofdlijnen is, volledig uitgewerkt. Henderson gaat een contract tekenen voor anderhalf seizoen, met een optie voor nog een jaar. Die optie wordt gelicht, zodra Henderson een bepaald aantal wedstrijden voor de Amsterdammers heeft gespeeld. Henderson zelf en zijn zaakwaarnemer hebben echter een voorkeur van een vaste verbintenis voor tweeënhalf jaar. Daar zullen ze zich ook hard voor maken, is de verwachting. 

Als die laatste hobbels genomen zijn, en de ontbinding van zijn contract bij Al Ettifaq beklonken wordt, reist de oud-captain van Liverpool donderdag naar Amsterdam, waar hij medisch gekeurd zal worden. Als ook dat allemaal is afgerond, speelt hij mogelijk komende zondag al mee tegen RKC, vanaf 16.45 uur de tegenstander van Ajax in de Johan Cruijff ArenA. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!