Derksen gelooft niet in Oranje-rentree van De Jong

Derksen snapt niks van roep om Oranje-rentree: 'Nederland heeft niets aan hem'

15 januari om 23:10
Laatste update: 16 januari om 00:12

Johan Derksen kan zich totaal niet vinden in de steeds groter wordende schreeuw om een terugkeer van Luuk de Jong in Oranje. Volgens Derksen heeft de PSV-aanvoerder, tegen Excelsior nog goed voor een hattrick, nog altijd 'niets te zoeken' in het shirt van Nederland

"Ik wil nog iets zeggen over de Nederlandse pers", aldus Derksen, die zich behoorlijk gestoord heeft aan alle lofzangen die De Jong heeft mogen ontvangen. "Ik werd helemaal gek van die analisten op tv en ook van de kranten vanochtend. Ze zeggen allemaal dat Ronald Koeman nederig naar Eindhoven moet om Luuk de Jong te smeken of hij zich weer beschikbaar wil stellen voor Oranje."

"Hij heeft drie keer gescoord… Tegen Excelsior", vervolgt een ietwat cynische Derksen bij Vandaag Inside. "Nu wil iedereen hem in Oranje. Ik heb het even nagekeken. Bij Borussia Mönchengladbach, Newcastle United of die twee clubs in Spanje (Sevilla en FC Barcelona, red.): hij heeft nooit gescoord."

De Jong stopte in maart 2023, na 39 interlands en acht doelpunten, als international. Mede vanwege de aanhoudende fysieke klachten van Memphis Depay, blijft zijn naam vallen in verband met een rentree. "Hij is goed in Nederland, omdat er in Nederland geen verdediger is die kan koppen. Dan is hij heel machtig", concludeert Derksen. "Maar een etage hoger speelt hij geen rol, Nederland heeft niets aan hem."