Van 't Schip geeft openheid bij Ajax: 'Deze jongens gaan gebukt onder de druk'

Van 't Schip geeft openheid bij Ajax: 'Deze jongens gaan gebukt onder de druk'

15 januari om 21:19

John van 't Schip springt op de bres voor de selectie van Ajax. De trainer vertelt bij Rondo op Ziggo Sport dat de jonge spelers gebukt gaan onder de grote druk.

Remko Pasveer gaf eerder deze week in gesprek met Het Parool zijn mening over de huidige staat van Ajax. "Nu is het na de training rustiger in de gym. Iedereen wilde na de training ook graag iets extra's doen met de bal. Er was liefde voor de bal. Dat mis ik nu wel eens. Ik merk nu dat men sneller naar binnen of naar huis gaat", zei de veertigjarige doelman onder meer.

Van 't Schip heeft met Pasveer gesproken. "Ik heb tegen Remko gezegd: Ik snap het, maar neem die jongens dan mee. Dan begin jij daarmee. Je moet ergens beginnen als bijvoorbeeld Tadic er niet meer is", aldus de trainer, die aangeeft het gevoel van Pasveer te begrijpen. "Als je vanuit zo'n situatie komt, met een volwassen groep..."

"Maar we kunnen niet deze jongens, die hun stinkende best doen, elke keer voor de voeten werpen dat ze niet goed genoeg zijn", benadrukt de trainer. "Deze jongens gaan gebukt onder de grote druk die er bij Ajax is. Zij hebben hier niet om gevraagd", verwijst Van 't Schip naar het niet goed samenstellen van de selectie afgelopen zomer. "Ze hun doen best, ze trainen goed. Alleen de selectie zit niet in elkaar hoe het zou moeten zijn", doelt hij op het ontbreken van leiderschap. "Dat moet hersteld worden."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Afrika Cup!