John van 't Schip is jaloers op PSV

Van 't Schip 'best wel jaloers' op PSV: 'Ze doen het natuurlijk hartstikke goed'

15 januari om 21:45
Laatste update: 16 januari om 00:36

John van 't Schip heeft maandagavond bij Rondo toegegeven met enige jaloezie naar PSV te kijken. De Ajax-trainer is onder de indruk van de Eindhovenaren, die na zeventien speelrondes nog altijd foutloos zijn. 

"Nou, ik ben best wel jaloers", antwoordt Van 't Schip op de vraag over hoe hij naar PSV kijkt. "Ze doen het natuurlijk hartstikke goed. Als je elke wedstrijd wint, en ook nog overtuigend. Ook tegen je directe concurrenten, bij Feyenoord en bij AZ, dat is knap."

Vervolgens wordt de de trainer van de Amsterdammers gevraagd of hij ook aspecten van het PSV-spel probeert te implementeren in zijn eigen ploeg. "Ik denk dat je altijd van anderen kan leren", vertelt Van 't Schip. ''Of het nou PSV is, of je kijkt naar een andere club in het buitenland. Je probeert dat altijd over te brengen naar je eigen ploeg. In eerste instantie ben je daar ook volledig mee bezig, maar uiteraard kijk je ook naar andere wedstrijden."

Binnenkort krijgen Van 't Schip en co. de ongenaakbare Eindhovenaren op bezoek in de eigen Johan Cruijff ArenA. Op 3 februari om precies te zijn. De eerdere ontmoeting tussen de twee topclubs dit seizoen, eindigde in een 5-2 zege voor PSV.