Van 't Schip analyseert Ajax-blamage: 'Kwestie van onderschatting geweest'

Van 't Schip analyseert Ajax-blamage: 'Kwestie van onderschatting geweest'

15 januari om 20:52

Ajax-trainer John van 't Schip heeft uitgebreid teruggeblikt op de blamage in de KNVB Beker tegen USV Hercules. De oefenmeester zag vanuit Australië hoe de Amsterdamse club pijnlijk uitgeschakeld werd.

Van 't Schip zat voor de bruiloft van zijn zoon aan de andere kant van de wereld toen Ajax met 3-2 verloor van Hercules. Bij Rondo op Ziggo Sport wordt hem gevraagd hoe hij de wedstrijd heeft beleefd. "Het is natuurlijk niet goed, dat is duidelijk." Boosheid voelde Van 't Schip niet. "Ik was alleen in mijn kamer. Dan kan ik wel boos worden, maar ik kon ze toch niet bereiken."

Het was 'bijzonder zwak' wat Ajax liet zien in De Galgenwaard, erkent Van 't Schip. "Daar hoeven we het niet over te hebben, dat is duidelijk", stelt hij. "Het is ook niet normaal. Dat weten we, daarom is het ook de wereld over gegaan. Maar het is gebeurd, we moeten verder." Van 't Schip heeft zijn spelers een spiegel voorgehouden. "Iedereen moet naar zichzelf kijken."

"Het is duidelijk een kwestie van onderschatting geweest", benadrukt Van 't Schip. "Op een bepaalde manier die wedstrijd in gaan... Als je dat zo doet, dan weet je dat het lastig wordt. Voor die jongens is het de wedstrijd van hun leven."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!