'Nog een groot probleem voor Ajax in gesprekken met Henderson'

'Ajax heeft nog één groot probleem in de onderhandelingen met Henderson'

15 januari om 15:05

De onderhandelingen met Al Ettifaq zijn niet het enige obstakel voor Ajax in de jacht op Jordan Henderson. De Nederlandse topclub moet ook nog een 'groot probleem' overwinnen in de gesprekken met de 33-jarige middenvelder zelf, stelt clubwatcher Mike Verweij.

"Het ligt in de mogelijkheden voor Ajax om een akkoord te bereiken met Henderson. Ze weten wat hij wil verdienen. Dat heeft ook met de belastingen te maken, die in Nederland een stukje lager zijn dan in Engeland voor hem. Ajax weet wat het ongeveer moet kosten. Er is nog wel één groot probleem: Henderson wil het liefst voor tweeënhalf jaar tekenen, Ajax wil maximaal voor anderhalf jaar gaan", vertelt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

"Ajax zal moeten inschatten of hij fit is. Daar zit nog een beetje de ruimte. Het zal wel uitkomen op anderhalf jaar, met een optie voor nog een jaar", voorspelt Verweij. "Hij is wel bereid om heel veel in te leveren, omdat hij zich in de Engelse EK-selectie van bondscoach Gareth Southgate wil spelen. Tadic was voorheen de grootverdiener, dat was zo'n vijf à zes miljoen. Heel veel hoger zal Ajax niet gaan, denk ik."

De contractduur is zoals bekend niet het enige obstakel voor de Amsterdammers in de pogingen om de 81-voudig Engels international binnen te halen. "Zijn club Al Ettifaq moet gaan bewegen, want die willen Henderson vooralsnog niet kwijt."