Ajax krijgt negatief transferadvies over Henderson

Ajax krijgt negatief transferadvies over 'topspeler' Henderson: 'Haal hem niet'

15 januari om 07:31

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk geven Ajax negatief transferadvies: Jordan Henderson gaat de Amsterdamse meubelen niet redden, verwachten de Studio Voetbal-analisten. Ook is zijn komst financieel niet aantrekkelijk.

"Ik zou hem niet halen, nee", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal over Henderson, voor wie Ajax alles op alles lijkt te zetten. De oud-international noemt hem een 'prima speler'. "Dit is iemand die het heel goed doet in een heel goed team. Dan voetbalt hij mee. Maar ik denk niet dat hij Ajax erbovenop gaat helpen. Daar heb je echt wel wat meer voor nodig. Het is niet zo dat hij Ajax in een keer kampioen gaat maken."

Van der Vaart zou 'het niet doen' als Ajax ook nog de hoofdprijs moet betalen voor Henderson. Daar is Van Hooijdonk het mee eens. "Kwalitiatief is hij een topspeler, voor elke club in Nederland is dit een absolute versterking. Maar ik denk dat Ajax weer flink, heel flink moet gaan betalen. Dit is een verloren jaar, dus ga in de zomer op zoek naar een controlerende middenvelder die veel minder kost. Ook qua salaris.

Op dit moment lijkt de komst van Henderson ver weg. Al Ettifaq, zijn huidige club, weigert volgens de laatste berichten uit Engeland mee te werken aan een winterse exit. Ajax-trainer John van 't Schip bevestigde rond de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-3) dat er gesprekken lopen met het management van Henderson.