'Ajax door Saudische radiostilte in wachtkamer voor Henderson'

De Telegraaf: Ajax door Saudische radiostilte in wachtkamer voor Henderson

14 januari om 16:56
Laatste update: 14 januari om 17:13

Ajax zit in de wachtkamer voor Jordan Henderson, schrijft De Telegraaf zondagmiddag. Het grote struikelblok ligt op dit moment in Saudi-Arabië: Al Ettifaq, de club van Henderson, weigert een vraagprijs te noemen.

Ajax heeft 'nog steeds goede hoop' dat Henderson naar Amsterdam komt, klinkt het, maar de bal ligt bij Al Ettifaq. De Saudi's moeten eerst groen licht geven voor een vertrek. De gesprekken over een mogelijke exit-strategie lopen op dit moment nog. Juventus is ook in de markt, maar de Italianen kunnen en willen Henderson - in tegenstelling tot Ajax - alleen huren.

Dat Henderson zijn zinnen volledig op Ajax zou hebben gezet, ligt in de praktijk wat genuanceerder. De berichten over een persoonlijk akkoord tussen Ajax en Henderson zouden nog voorbarig zijn, aldus De Telegraaf. Duidelijk is wel dat Henderson het na een halfjaar voor gezien wil houden in Saudi-Arabië, omdat hij er niet zijn draai kan vinden.

Henderson, 83-voudig international van Engeland, hoopt zich bij Ajax in de EK-selectie van bondscoach Gareth Southgate te spelen. Hij is bereid ver te gaan, gezien zijn plannen om fors in te leveren op zijn megasalaris van naar verluidt vijftien miljoen euro. Het is de bedoeling dat hij voor meerdere jaren tekent in Amsterdam.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!