Ajax nadert persoonlijk akkoord met Henderson

VI meldt groot nieuws: Ajax nadert persoonlijk akkoord met toptarget Henderson

14 januari om 14:26
Laatste update: 14 januari om 14:49

De transfer van Jordan Henderson naar Ajax is een stuk dichterbij gekomen, aldus Voetbal International. De Amsterdammers naderen op dit moment een persoonlijk akkoord met de middenvelder. Daarna moet de ploeg van trainer John van 't Schip nog een akkoord zien te bereiken met Al Ettifaq, zijn huidige club. 

VI weet dat Henderson, die zoals bekend ongelukkig is in Saudi-Arabië, een overstap naar Ajax ziet zitten. De 33-jarige oud-speler van Liverpool heeft met de Amsterdammers al een akkoord bereikt over de persoonlijke voorwaarden. Het is nu aan de clubs. 

Onlangs meldde ook Juventus zich voor de Engels international. Die interesse is volgens VI, in tegenstelling tot wat andere media melden, echter niet concreet. Bovendien kan de Italiaanse topclub alleen huren. In dat geval zou Juve het gros van zijn Al Ettifaq-salaris over moeten nemen. Dat is financieel niet mogelijk voor de Oude Dame

Ajax zet nu dus in op het kopen van Henderson. Omdat dat ook de voorkeur heeft van de middenvelder zelf, staan de Amsterdammers er nu goed voor. De nummer vijf van de Eredivisie is bereid diep in de portemonnee te tasten. Henderson is op zijn beurt weer bereid om wat in te leveren. 

Voorafgaand aan Go Ahead Eagles - Ajax, dat zondagmiddag om 14.30 uur is begonnen, liet Van 't Schip zich ook al kort uit over de mogelijke komst van Henderson. "Ze zijn aan het praten. Hij moet nog wel dingen regelen in Saudi-Arabië. Meer kan ik er niet over zeggen, dan wat jij al gezegd hebt", zei de Ajax-trainer tegen ESPN. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!