Vermoedelijke opstelling Feyenoord voor duel met NEC

Vermoedelijke opstelling: Slot hakt knoop door op Feyenoord-vleugels

14 januari om 08:30
Laatste update: 14 januari om 08:30

Een uitgedund Feyenoord hoopt bij de start van de tweede seizoenshelft de achtervolging op PSV in te zetten. Trainer Arne Slot moet vooral voorin knopen doorhakken door de afwezigheid van Yankuba Minteh, Ayase Ueda en Alireza Jahanbakhsh.

Minteh is door Gambia opgeroepen voor de Afrika Cup, zoals Ramiz Zerrouki van de partij is met Algerije. Ueda (Japan) en Jahanbakhsh (Iran) doen met hun land mee aan de Azië Cup. Voorin hebben Javairo Dilrosun en Luka Ivanusec daardoor goede papieren voor een basisplaats tegen NEC. Zij flankeren vermoedelijk spits Santiago Gimenez. Igor Paixão neemt in dat geval op de bank plaats.

In de defensie en op het middenveld heeft Slot zijn ideale samenstelling al enige tijd gevonden. Calvin Stengs lijkt opnieuw als nummer tien te beginnen, voor Quinten Timber en Mats Wieffer. De achterhoede bestaat uit Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, David Hancko en Quilindschy Hartman. Justin Bijlow verdedigt het doel. Hij moest het oefenduel met FSV Mainz laten schieten door ziekte, maar de seizoenshervatting komt niet in gevaar voor de Oranje-keeper.

Feyenoord neemt het zondag in de eigen Kuip op tegen NEC. De aftrap is om 16.45 uur.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Dilrosun, Gimenez, Ivanusec.