Swart: 'Ik ben bijna elke dag bij Ajax, redden wat er te redden valt'

Steijn krijgt steun binnen Ajax: 'Kan je de beste trainer ter wereld zijn...'

8 januari om 21:12
Laatste update: 9 januari om 10:19

Sjaak Swart springt op de bres voor Maurice Steijn. De vijftigjarige trainer werd in oktober ontslagen bij Ajax en in de ogen van Mister Ajax kon hij daar zelf weinig aan doen.

In gesprek met Veronica benadrukt Swart dat hij Steijn niets kwalijk neemt na het dramatische halfjaar, waarin Ajax zelfs een speelronde onderaan de Eredivisie bungelde. "Het was voor hem heel moeilijk", aldus de voormalig topaanvaller. "Hij kende maar twee van de twaalf spelers die kwamen. De meesten kennen we niet eens. Als ik sommige namen zie, denk ik: hoe spreken we dat uit?"

"Dit is de grootste flater die ik ooit heb meegemaakt", verwijst Swart naar de zomerse transferperiode. "Ik ben er ziek van, ik kan het niet hebben. Ik ben bijna elke dag bij Ajax. Ik wil redden wat er te redden valt." Swart stelt dat hij Steijn niets verwijt. "Nee, helemaal niet. Maurice Steijn kwam op mij goed over", zegt hij. "Bij andere clubs heeft hij goede dingen gedaan. Bij Sparta ook."

Swart is van mening dat Steijn weinig kon met het spelersmateriaal. "Als je zo een aantal spelers in je mik gedouwd krijgt... Maak er dan maar eens een elftal van. Dan kan je de beste trainer van Nederland of de wereld zijn. Het is moeilijk om dat in elkaar te zetten."