Swart maakt 'Misluktat' met grond gelijk: 'Ajax is gesloopt door die man'

Swart haalt keihard uit en doet onthulling: 'Mijn lijstje ligt in de prullenbak'

8 januari om 20:14

Sjaak Swart laat geen spaan heel van Sven Mislintat, de voormalig technisch directeur van Ajax. De Ajax-coryfee stelt dat de Amsterdamse club door de Duitser naar de afgrond is geholpen.

"Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Dat een elftal in anderhalf jaar zo naar de kloten is geholpen", steekt Swart van wal tegenover Veronica. "Door één man... de heer Mislintat, zo heet die. Ik heb een andere naam voor hem, maar die zal ik maar niet zeggen. Het is schandalig." Mister Ajax haalt de twaalf aankopen van Mislintat aan. "Ik kende ze niet allemaal, maar ik ben op de hoogte van het type spelers die Ajax haalt", geeft hij nog een trap na.

Swart vertelt dat hij door Mislintat is benaderd om hem te helpen met het aantrekken van spelers. "Hij kwam aardig over, ik was een legend, zei hij. Hij wilde met mij praten, of ik wilde helpen. Ik heb een lijstje met spelers ingediend", aldus Swart. "Die is in de prullenbak gegooid. Hij heeft twaalf spelers gehaald. Ik kan er uren over doorpraten... Deze man heeft Ajax helemaal verpest. Ajax is gesloopt door die man. Misluktat? Dat is heel goed gezien."

"Van die twaalf spelers, zou er vroeger geen een aangenomen zijn", gaat de tirade van Swart verder. Hij wil de namen die op zijn lijstje stonden niet noemen. "Er voetbalt er één bij PSV, maar ik ga niet zeggen wie het is", zegt de voormalig aanvaller, die stelt dat het niet om Noa Lang of Sergiño Dest gaat.

Swart heeft naar eigen zeggen 'nog nooit zo'n slecht elftal' bij Ajax gezien. "Er loopt nu een onderzoek naar Ajax. Ik hoop dat hij gestraft wordt, want hij heeft de boel in de maling genomen. Dat is heel erg."