Cambuur heeft mooi nieuws voor Henk de Jong

Cambuur heeft mooi nieuws voor Henk de Jong: 'Dat maakt het heel speciaal'

5 januari om 17:39

SC Cambuur heeft het aflopende contract van Henk de Jong verlengd. De oefenmeester, die drie maanden geleden terugkeerde in Leeuwarden, ligt nu vast tot medio 2025.

Het verhaal is bekend: na een succesvolle periode moest De Jong zijn werkzaamheden bij Cambuur neerleggen, doordat hij kampte met een cyste in zijn hoofd. In oktober keerde hij na het ontslag van Sjors Ultee terug bij de club uit Leeuwarden. De Jong tekende een contract tot het einde van het seizoen en dat is nu met één jaar verlengd. Dat meldt Cambuur via de clubkanalen.

De Jong, die in de volgende voetbaljaargang begint aan zijn twaalfde dienstjaar in Leeuwarden, moet ook de eerste Cambuur-trainer zijn die voet zet in het nieuwe stadion van de club. Het is namelijk de bedoeling dat Cambuur vanaf volgend seizoen actief zal zijn in het nieuwe stadion.

Volgens algemeen directeur Ard de Graaf wist Cambuur al snel dat het langer in zee wilde met De Jong. "Henk zijn staat van dienst bij onze club spreekt natuurlijk voor zich en na zoveel jaren samenwerken weten we precies wat we aan elkaar hebben. Het belangrijkste was natuurlijk dat Henk weer helemaal topfit is en we kunnen beiden niet anders concluderen dan dit het geval is. Dat is op zichzelf al fantastisch nieuws en dat Henk de laatste trainer aan het Cambuurplein en de eerste trainer in het nieuwe stadion gaat zijn maakt het heel speciaal."