Luuk de Jong onder de indruk van Bosz bij PSV

De Jong: 'Dan roept Bosz: jongens, dan kunnen we er beter mee stoppen'

2 januari om 13:40

Luuk de Jong prijst zich gelukkig met Peter Bosz, die van PSV een geoliede voetbalmachine heeft gemaakt. Al op de eerste dag raakte de aanvoerder en spits overtuigd.

"We hebben, toen hij werd aangesteld op De Herdgang, met elkaar gesproken", vertelt De Jong in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Ik merkte direct dat wij op één lijn zaten met hoe we over voetbal denken. Hoe een topteam als PSV moet voetballen. Aanvallend, op de helft van de tegenstander. Dat past, denk ik, perfect bij deze club, bij de groep spelers die we hebben, maar ook zeker bij mij als spits."

Het bevalt De Jong ook dat Bosz zijn spelers 'alles op honderd procent' laat doen. "Dus ook de positiespelletjes, de rondootjes, de pass- en trapvormen. De trainer wil geen moment van verzwakking zien. En als hij dat wel ziet, grijpt hij direct in. Dan roept hij: Jongens, als we dit op deze manier doen, dan kunnen we er beter mee stoppen. Hij wil die scherpte gewoon houden omdat we die ook de wedstrijden mee in nemen."

De Jong ziet dat niet alleen zijn medespelers, maar ook hijzelf de vruchten ervan plukken. De spits staat op veertien doelpunten in alle competities. Het is bekend dat het ongenaakbare PSV voor de winterstop geen punt heeft verloren in de Eredivisie. Ook staan de Eindhovenaren in de achtste finales van de Champions League, waarin Borussia Dortmund de tegenstander is.