Reijnders over Ajax-interesse

Ajax 'polste' Reijnders: 'Er was interesse, maar ze hebben niet doorgepakt'

1 januari om 20:15
Laatste update: 1 januari om 21:47

Ajax heeft afgelopen zomer Tijjani Reijnders gepolst voor een overstap naar Amsterdam. Dat vertelt de middenvelder zelf aan ESPN. Reijnders liet zijn voormalig werkgever AZ zoals bekend uiteindelijk achter voor AC Milan, waar hij dit seizoen grote stappen zet. 

"Er was interesse van Ajax, maar niet concreet", blikt Reijnders terug. "Er werd gepolst, maar het is nooit iets concreets geworden. Uiteindelijk hebben ze ook niet doorgepakt en kwam Milan, en een paar andere clubs. Maar Milan sprong er voor mij bovenuit. Daar hebben we meteen goede gesprekken mee gehad."

Toen Reijnders de interesse van de Italiaanse topclub voor het eerst vernam, geloofde hij het eigenlijk niet zo goed. "Ik kreeg een telefoontje toen ik op safari was in Tanzania. Mijn vader (ook zaakwaarnemer van Reijnders, red.) vertelde dat AC Milan geïnteresseerd was. Toen dacht ik nog; 'het zal wel.' Uiteindelijk werd het alleen heel snel serieus en toen begonnen de gesprekken tussen de clubs. Daarna waren er ook gesprekken met mijn vader en mij. Het is toen rondgekomen en toen moest ik mijn spullen thuis allemaal inpakken om richting Milaan te gaan."

Daar voelt Reijnders zich thuis. Zowel buiten het veld, als op het veld. De Oranje-international speelde mee in alle competitieduels die Milan tot dusver speelde. Daarin was hij goed voor twee doelpunten en twee assists. "Ik moest in de voorbereiding van het seizoen laten zien dat ik een serieuze kandidaat was voor de basis. Dat heeft gelukkig zijn vruchten afgeworpen en nu ben ik een vaste basisspeler. Ik hoop dat ook voor een lange tijd te zijn."

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!