'AC Milan van Reijnders overweegt Pioli te ontslaan'

'Mogelijke nieuwe trainer voor Reijnders: ontslag dreigt bij AC Milan'

23 december 2023 om 13:35

AC Milan overweegt om afscheid te nemen van trainer Stefano Pioli. De 58-jarige Italiaan ligt onder vuur na het teleurstellende 2-2 gelijkspel tegen Salernitana in de Serie A. Dat melden Italiaanse media, waaronder La Gazzetta dello Sport.

Volgens de roze sportkrant kan Pioli weleens spoedig ontslagen worden. AC Milan wist namelijk al drie maanden geen uitwedstrijd in de Serie A meer te winnen. De achterstand op stadgenoot en koploper Internazionale is opgelopen tot acht punten. I Nerazzurri speelden bovendien nog een duel minder dan I Rossoneri.

De clubleiding van AC Milan is niet alleen ontevreden over de resultaten, maar ook de vele blessures in de selectie zorgen voor teleurstelling. Pioli en zijn staf worden ook daar deels verantwoordelijk voor gehouden. Het bestuur overweegt om in te grijpen, maar wil nog wel zijn oor te luister leggen bij de spelers.

Tijjani Reijnders, die in de zomer overkwam van AZ, is de laatste weken steeds vaker één van de grote uitblinkers in San Siro. Mogelijk krijgt hij dus spoedig met een nieuwe trainer te maken. Pioli staat sinds 2019 aan het roer bij Milan, dat hij in 2022 naar de Scudetto leidde.