'PSV wil niet verkopen; geen maatregen tegen Babadi'

'PSV overweegt alleen vertrek van duo, geen harde maatregelen tegen Babadi'

29 december 2023 om 07:17

PSV is vastberaden om de selectie in januari bij elkaar te houden. Alleen enkele spelers met een gebrek aan perspectief zouden kunnen vertrekken. Isaac Babadi hoeft, ondanks zijn aflopende contract, niet te vrezen dat hij op een zijspoor wordt gezet.

PSV gaat fier aan kop in de Eredivisie na een indrukwekkende eerste seizoenshelft. Ook in de Champions League en de KNVB Beker is de ploeg van Peter Bosz nog in de race. De boodschap voor andere clubs is daarom duidelijk. 'Deze winter willen trainer Peter Bosz en technisch directeur Earnest Stewart als gezegd niemand kwijt en is het woord ‘nee’ in alle talen geoefend', schrijft het Eindhovens Dagblad.

De Eindhovenaren achten versterkingen niet nodig nu de selectie veel completer blijkt dan in augustus gedacht, toen het ontbreken van een extra controleur onderwerp van gesprek was. Als Stewart iemand haalt, dan is de kans groot dat het om een versterking met het oog op de toekomst gaat, zoals de Amerikaan zelf eerder al aangaf.

Wel zouden spelers die nu buiten de boot vallen verkocht kunnen worden. Het ED schetst dat er bijvoorbeeld voor Fredrik Oppegard en Shurandy Sambo weinig perspectief is. Het is echter de vraag of de backs zelf wel weg willen nu PSV mogelijk aan een bijzonder seizoen bezig is.

Babadi maakt ook nog gewoon deel uit van de PSV-selectie, hoewel hij zijn aflopende contract nog niet verlengde. Het is voor Stewart en Bosz geen reden om zware maatregelen te treffen. De coach neemt zijn beslissingen op basis van sportieve gronden.