Groot nieuws uit Arnhem: Vitesse en Sturing tot einde seizoen met elkaar door

Groot nieuws uit Arnhem: Vitesse en Sturing tot einde seizoen met elkaar door

22 december 2023 om 14:00
Laatste update: 22 december 2023 om 14:12

Groot nieuws uit Arnhem: Edward Sturing blijft tot het einde van het seizoen trainer van Vitesse. De zestigjarige oefenmeester zou aanvankelijk tot de winterstop aan het roer staan, maar hij zet zijn werkzaamheden tijdens de tweede seizoenshelft voort.

Er komt per direct een einde aan de interim-periode van Sturing, die net als assistenten Nicky Hofs en Tim Cornelisse zijn handtekening heeft gezet onder een verbintenis tot het einde van het seizoen. In november nam Sturing het stokje van de opgestapte Phillip Cocu over. Sinds zijn komst won de hekkensluiter van de Eredivisie van Heracles Almelo (2-0) en in de KNVB Beker van sc Heerenveen (1-0).

De zege op Heerenveen geeft Sturing een boost. "Als je dit brengt, wat we donderdag gebracht hebben, dan zit het erin om na de winterstop punten te gaan pakken", zegt hij tegen de clubkanalen van Vitesse. "Ik ben dag en nacht met de club en het team bezig. Dat heeft grote impact, maar ik wil Vitesse helpen. Het is zaak dat we uit het dal kruipen en ons in de tweede seizoenshelft verder herpakken. Samen met het team gaan we in ieder geval ons uiterste best doen!"

Technisch directeur Benjamin Schemes is blij dat clubman Sturing behouden blijft als hoofdtrainer. "In de situatie waarin we zitten, vraagt het werk ontzettend veel van een trainer. Het is te prijzen dat Edward aan boord blijft als coach en er alles aan wil doen om Vitesse in de tweede seizoenshelft naar een hogere plek op de ranglijst te krijgen. Dat zal niet gemakkelijk worden, maar de gesprekken die we hebben gevoerd vormen een stevige basis."

Eerder deze week leek het er nog niet op dat Sturing ook na de winterstop trainer van Vitesse zou zijn. In het geruchtencircuit zong de naam van John van den Brom, die ontslagen is bij Lech Poznan, al rond als nieuwe trainer van de Arnhemmers.