Van der Gijp betreurt verstandhouding met Ten Cate

Van der Gijp zag analist opstappen: 'Hij was boos, ik vind het een aardige gozer'

21 december 2023 om 11:25

René van der Gijp baalt van zijn verstandhouding met Henk ten Cate. De 69-jarige voormalig trainer van Ajax, die onlangs zijn opwachting maakte in de misdaadserie Sleepers, ging Van der Gijp ooit boos uit de weg. Iets wat laatstgenoemde niet lekker zit.

"Ik heb Henk ten Cate altijd een hele interessante gozer gevonden", vangt Van der Gijp aan bij Vandaag Inside. "Ik vond het vervelend. Ik was toen een keer bij Ziggo om Real Madrid tegen FC Barcelona te analyseren met Jan Boskamp. Henk zat daar ook binnen, maar hij is gelijk weggegaan. Hij was boos. Geen idee waarom, want wij zijn altijd uitermate positief over Henk. Ik vind hem gewoon een aardige gozer."

Ook Rutger Castricum is te spreken over Ten Cate. "Hij is heel erg bezig met racisme en dat soort dingen. Daar maakte ik een programma over en toen heb ik hem de hele middag over de vloer gehad. Het is een ontzettend aardige vent en hij is ook wel slim. Het is geen domme man."

Ten Cate zou onlangs gepolst zijn om Maurice Steijn op te volgen bij Ajax, maar naar verluidt heeft hij dat aanbod geweigerd omdat hij gaat acteren in de misdaadserie Sleepers, op Videoland. Johan Derksen ziet Ten Cate als acteur wel zitten. "Henk heeft er ook het hoofd voor, voor dat soort karakterrollen."